جزوه طراحی سیستم های دیجیتالی

توضیحات کوتاه

________________________

5/5

جزوه طراحی سیستم های دیجیتالی DSD دکتر بیات به زبان اصلی و تدریس شده در دانشگاه صنعتی شریف ، این جزوه از سری دروس مهندسی کامپیوتر است که توسط دکتر بیات در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می شود.

درس طراحی کامپیوتری سیستم­‌های دیجیتال یکی از دروس اصلی رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی است که به علاقه‌مندان طراحی سخت­‌افزار این قابلیت را می­‌دهد تا بتوانند مدارهای پیچیده را به کمک یک زبان توصیف سخت‌­افزار ایجاد و شبیه­‌سازی کنند. سپس آن‌ها را به کمک ابزارهای سنتز تبدیل به مدارهای قابل پیاده­‌سازی روی بسترهای سخت‌­افزاری همچون FPGA (Field Programmable Gate Array) و یا ASIC (Application Specific Integrated Circuits) کنند.

آرایه منطقی برنامه‌­پذیر

امروزه FPGA (آرایه منطقی برنامه‌­پذیر) به‌عنوان سخت‌­افزارهای قابل برنامه‌ریزی به‌سرعت در‌حال رشد هست و حتی امکان ایجاد یک سیستم کامل کامپیوتری روی یک تراشه (SoC – System on a Chip) را فراهم می­‌کنند، که شامل پردازنده‌ها، حافظه‌­ها، ماژول­‌های ورودی/خروجی، عناصر محاسباتی، و از همه مهم­‌تر عناصر سخت­‌افزاری قابل برنامه‌­ریزی هستند. از این رو تمرکز این درس نیز روی آشنایی با این تراشه‌­ها و نحوه توصیف سخت‌­افزارها برای پیاده‌­سازی روی آن است.

این درس با مقدمات مربوط به ایجاد کامپیوترها و تراشه­‌های اولیه شروع می‌­شود، سپس به معرفی روش‌­های مرسوم پیاده­‌سازی مدارهای دیجیتال می­‌پردازد. بعد از آشنایی کلی با روش­‌های متفاوت پیاده‌­سازی روی تراشه‌ها، تمرکز روی تراشه­‌های با قابلیت برنامه‌­ریزی (PLD در حالت کلی و FPGA در حالت خاص و کاربردی) قرار می‌گیرد و نحوه ایجاد این قابلیت روی سخت­‌افزار، با وجود انتظار عدم­ تغییر آن­‌ها، توضیح داده می­‌شود.

توصیف سخت‌­افزار به کمک یک زبان بهینه شده برای این کار به طراحان این امکان را می­‌دهد که به سادگی سیستم مورد‌نظر را توصیف و پیاده­‌سازی کنند. بعد از آشنایی با FPGA‌، نیاز است که روش­‌های توصیف سیستم‌­های دیجیتال با قابلیت پیاده­‌سازی روی این تراشه‌­ها به‌طور کامل توضیح داده شود. درنتیجه، با انتخاب زبان VHDL، قسمت عمده این درس به نحوه توصیف مدارها به کمک این زبان اختصاص داده شده‌است. با معرفی دستورات پایه زبان VHDL امکان توصیف مدارهای منطقی ساده فراهم می‌­شود و به مرور با معرفی دستورات شرطی و حلقه و سپس نحوه توصیف عناصر حافظه همگام با کلاک، نحوه توصیف سیستم‌­های ترکیبی و ترتیبی توضیح داده می­‌شود.

سپس، آشنایی با ماشین‌­های حالت و نحوه پیاده‌­سازی آن‌­ها این امکان را به طراحان می‌­دهد که سیستم­‌های دیجیتال را به‌صورت ساخت­‌یافته و منظم‌­تر ایجاد و کنترل کنند. با ترکیب ماشین حالت و بخش‌­های پردازش داده و آشنایی با متد طراحی FSMD (طراحی بخش­‌های داده و کنترلی) توانایی توصیف سیستم‌­های بزرگتر را ایجاد می‌­کند. با اضافه کردن حافظه‌­ها به سیستم (در صورت نیاز)، یک سیستم کامل سخت‌­افزاری توصیف می‌­شود. در‌نهایت به کمک سنتز کدهای توصیف شده، امکان برنامه‌­ریزی FPGA برای انجام کار خواسته شده فراهم می­‌شود. از پیش‌­نیازهای مهم این درس آشنایی کامل با مدار منطقی و همچنین معماری کامپیوتر است. برای همین پیشنهاد می­‌شود. حتما مباحث درس مدارهای منطقی مرور شود تا درک مفاهیم پایه این درس ساده­‌تر شود.

مشاهده دوره آنلاین

راهنمای دانلود فایل

برای دانلود این کتاب باید در سایت لاگین شده باشید.
اگر در سایت حساب کاربری ندارید، لطفا ابتدا ثبت نام کنید.

اگر از جزوه طراحی سیستم های دیجیتالی استفاده کردی، نظرت رو دربارش بگو و به دیگران پیشنهاد بده

3 نظر در “جزوه طراحی سیستم های دیجیتالی

  1. mehran گفت:

    MA ALLAN BA MULTISIM 2012 KAR MIKONIM VA PCB TARRAHI MIKONIM,,,ALBATE KHAREJIHA AMOZESHI BE MA ERAE NEMIKONAN AMA MA KHODEMON ONGHADR ROSH AZMAYESH MIKONIM KE ICONHAEI MOREDE ESTEFADE ON RO YAD MIGIRIM,,BAD HAM GHETE VASAMON BA DASTGAH PRINT MISHE,,,ALBATE BAYAD AZ DANESH EMC HAM TO SAKHT PCB ESTEFADE KONID,,MANZORAM TO TARAHI PCB BAYAD AZ DANESHE ELECTRO MAGNETIC CAMPABILITY HAM ESTEFADE BESHE,,CHON VAGHEAN ELM MOHEMI HAST,,MAN DAR VAGHTE EZAFI VASATON TOZIH MIDAM VA NEMONE VASATON MESAL MIZANAM,,AFARIN BE HAMVATANAN AZIZAM,,BEKHONID O PISHRAFT KONID,,MA DOSHMAN ZIAD DARIM,,AVALINESHON ARABHAEI KASIF HASTAN,,KHOSOSAN WAHHABIHA KE SAYE IRONI RO BA TIR MIZANAN,,DOVOMISHON KHAREJIHAEI NAMARD O KASIF HASTAN KE SALHAST BE MA ZARBE MIZANAN,,AMA DIGE BASE,,BAYAD PISHRAFT KONIM O BEHESHON NESHON BEDIM KE MA BEHTAR AZ ONHA HASTIM

  2. لقایی گفت:

    متشکرم

  3. پریا گفت:

    lمرسی خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ما به شما :

_____________ _

ورود

حساب کاربری ندارید؟